Arhiv novic

Šesterica v boj za rejsko lovoriko Jesenski kriterij

Zadnjo rejsko dirko sezone 2021 - Jesenski kriterij - bo gostil hipodrom Stožice. Čeprav je vplačilo za dolgoprogaško preizkušnjo opravilo 9 lastnikov, se je za prijavo odločilo le šest izmed njih. Kljub temu kvaliteta nastopajočih ostaja visoka, saj bomo videli na štartu aktualno zmagovalko, nekdanjega konja leta, pa tudi nekaj mlajših upov slovenske kasaške scene.

KASAŠKA AKADEMIJA 2020

Letošnja Kasaška akademija Kasaške zveze Slovenije je potekala konec marca v sejni sobi Hale Tivoli. Aktualnim epidemiološkim razmeram prilagojena prireditev je bila tako precej drugačna, kot smo je bili vajeni v preteklih letih. Organizatorji so se tako odločili za prenos dogodka v živo preko spleta.

Odpoved kasaških dirk v Ljutomeru 5. 4. 2021

Spoštovani,

obveščamo vas, da so, na podlagi sporočila Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, ki so ga dne 28.3.2021 sposlali na Olimpijski komite Slovenije, dirke v Ljutomeru odpovedane.

Razlago spremenjenega Odloka o začasnih omejitvah pri izvajanju športnih programov ter spremembe drugih odlokov, ki vplivajo tudi na izvajanje športnih programov, nam bodo z Olimpijskega komiteja Slovenije poslali v kratkem oz. takoj po objavi v Uradnem listu RS.

Hvala za razumevanje.

Konjeniški klub Komenda z novim vodstvom

Na izrednem dopisnem Zboru članov Konjeniškega kluba Komenda so člani volili svoje predstavnike v organe kluba.
9. 2. 2021 je Volilna komisija ugotovila, da je kot novi predsednik in zakoniti zastopnik Konjeniškega kluba Komenda izvoljen dr. Marjan Sedej.
Dr. Marjana Sedeja kasaška srenja že pozna, saj je uspešno vodil Kasaško zvezo Slovenije oziroma takratno "Centralo" v letih med 2013 in 2016.
Člani Konjeniškega kluba Komenda upamo in si želimo tvornega sodelovanja s krovno organizacijo KZS, novemu predsedniku pa iskreno čestitamo!

Prehajanje državne meje z Italijo v času med 21. 12. 2020 in 6. 1. 2021

Ukrepi Italjanske vlade za zajezitev širjenja virusa COVID-12.

Prehajanje državnih meja:
Odlok v 8.čl. za države iz seznama C (na katerega je z vključno 10.12.2020 dalje dodana tudi Slovenija) določa, da je za vstop v Italijo za vse osebe, ki so zadnjih 14 dni bivale ali tranzitirale eno izmed držav na omenjenem seznamu: negativni test (molekularni ali angenski test, ki ni starejši od 48 ur od trenutka odvzema brisa) ali obvezna 14 dnevno samoizolacija.

Izvrsten nastop Ajde in Rigilla za novo slovensko zmago v Trstu

Slovenski kasači so decembra nadaljujejo z izvrstnimi rezultati na italijanskih hipodromih. Za novo zmago sta poskrbela Rigill in Ajda Gorenc, ki sta v konkurenci 12 kasačev iz zahtevne štartne pozicije 10 s premeteno taktično predstavo pritekla na prvo mesto. Med sicer kopico slovenskih predstavnikov smo se v torek lahko veselili še dveh četrtih mest, ki sta jih dosegli italijanski kobili v slovenskem lastništvu Vittorina Jet in Bershka MMS.

Frodo S postavil nov slovenski rekord na dolgo distanco 1:14,2!

Izjemni 4-letnik Frodo S je znova navdušil. V dirki V75 na švedskem hipodromu Romme je kljub težki štartni poziciji 12 in izjemni konkurenci je dirko končal kot tretji, ob tem pa postavil še nov slovenski rekord na dolgo distanco - 1:14,2! S tem je Luther Kingov rekord izboljšal za 7 desetink sekunde. Z novimi dobrimi 2500 evri zaslužka je tako že presegel 45.000 evrov zaslužka.

Vikend na tujem: izstopali Hot Coco in Suzi KP

Ker so hipodromi v Sloveniji še zmerom zaprti in tekmovanja do nadaljnjega odpovedana, so slovenski kasači in njihovi trenerji zelo aktivni na tujih hipodromih. Čez vikend so se tako udeleževali dirk vse od Modene in Padove do Dunaja. Z novo zmago je navdušila Hot Coco lastnice Ajde Košak, Uroš Predan pa je znova zablestel v avstrijskih rejskih dirkah, kjer je s Suzi KP osvojil tretje mesto.

Didier Bleu suveren v Trevisu

Uspehi kasačev slovenske reje pri naših zahodnih sosedih se nadaljujejo. V soboto smo v Trevisu v četrti dirki dočakali kar dvojno zmago. Iz številke ena se je po nekajmesečnem premoru zmagovito vrnil nekdanji konj leta Didier Bleu, iz štartne številke ena pa ga je z dobro taktično predstavo do zanesljive in svoje prve zmage v Italiji pripeljal lastnik Viktor Dolinšek.

Rigill zmagal v Trstu

Rigill trenerke Anje Medle je v Trstu z Jožetom Sagajem mlajšim s suvereno predstavo in najboljši časom dneva 1:15,9 slavil svojo prvo zmago na italijanskih tleh in tako potrdil odlično formo, ki jo je v zadnjih tednih kazal tudi na slovenskih hipodromih.