SIJAJNA ANABELLA: 1:17,0 IN SUVERENA PRVA “ITALIJANSKA” ZMAGA

Anabella po svoji prvi tržaški zmagi. (Foto: Anja Medle)

Slovenska 3-letna kobila Anabella je v Trstu dosegla svojo prvo zmago na italijanskih tleh, sicer pa drugo v karieri. Odlična rjavka je s časom 1:17,0, kar je za tržaški hipodrom in njeno starost zelo zavidljiv dosežek, potrdila odlično formo, ki jo je nakazala že z dvema zaporednima drugima mestoma to pomlad.

Posnetek dirke

Anabella in voznik Roberto Totaro sta tekmece napadla na nasprotni ravnini, že v ovinku pričela povečevati prednost, ki sta jo nato suvereno obdržala do cilja. Zmagala sta kar s sekundo naskoka pred konkurenti.

Potomka žrebca italijanskega žrebca Onore dei Sognija ter francoske kobile Atokris du Goutier je tako vnovič potrdila primat najboljšega kasača svoje generacije ta hip pri nas. Čeprav zaradi epidemioloških razmer lani ni mogla tekmovati v državnem prvenstvu, je že večkrat nakazala, da v prihodnjih rejskih dirkah resno računa na najvišja mesta.

Varovanka trenerja Marka Slaviča je za lastnike in rejce družino Plohl v desetih nastopih kariere dosegla dve zmagi, dve drugi ter tri tretja mesta, prislužila že skoraj 7000 evrov nagrad.

V Trstu je danes sicer nastopilo več slovenskih konj, voznikov in trenerjev. Nagrade so se veselili Janovi, saj je bila njihova Villa Jet peta, ostali so žal ostali praznih rok.

Nazaj