Paco Rui v Košakovem memorialu do četrte zaporedne zmage

Jernejeve dirke v Šentjerneju

Zadnjo avgustovsko nedeljo je dolenjska kasaška prestolnica na Jernejevih dirkah gostila kasače iz vse Slovenije. Prvo ime je bil domači as Paco Rui, ki je s Tomažem Novakom osvojil glavno dirko dneva in še po četrtem nastopu v karieri ostal neporažen.

Dan je bil sicer popolnoma v znamenju kasačev, ki odlično formo kažejo že skozi vso sezono. Dan je z novo, že tretjo zaporedno zmago otvoril najstarejši tekmovalec pri nas Ive Dovžan, ki je slavil s svojo 5-letno Megy. Za 82-letnega Gorenjca in temno rjavko je to tudi tretja zmaga v karieri, prav nič pa ne kažeta znakov popuščanja. Na drugem mestu je končal Janez Dolinšek z Montano Peško, tretji pa je bil njegov brat Viktor Dolinšek z Oljo.

Druga dirka je bila memorial Janeza Košaka, ki je svojim kasaškim prijateljem ostal v zelo lepem spominu, zato je njegov memorial v zadnjih letih postal prestižna kasaška klasika. Napeto dirko je na koncu dobil domači favorit Paco Rui s Tomažem Novakom, ki je po dirki dejal, da je to njegova daleč najlepša zmaga. Paco tako nadaljuje izjemni niz, ki ga je pričel maja na prvih šentjernejskih dirkah, in po štirih nastopih kariere ostaja neporažen. Čeprav je star že pet let, njegovi letošnji rezultati napovedujejo šampionsko kariero. Drugo mesto je pripadlo Dalii OZT z Mitjem Slavičem, tretje pa Bonaparte Peškemu z Markom Gorencem.

V tretji dirki so se domači navijači razveselili še ene zmage. Pričaral jim jo je Andrej Simončič, ki letos niza sijajne rezultate, velike zasluge pri tem pa ima predvsem fenomenalna Bershka MMS. Dosegla sta že peto letošnjo sicer pa sedmo karierno zmago in suvereno ugnala konkurenco. Na drugem mestu je končala Luxury Ice z Milanom Žanom, tretji pa sta bili Dear Abby in Darja T. Dolinšek.

V zadnji dirki so se pomerili najboljši domači in uvoženi kasači, videli pa smo razburljiv razplet. Čisto v zadnjih metrih je namreč zmago zimzelenemu Tars Starsu snedel letos znova odlični Ulfast, za svojo že tretjo sezonsko zmago, skupno pa že petnajsto v karieri. Ulfast v sedmih nastopih letos še ni bil slabši kot drugi, zmago pa si je tokrat prislužil po potrpežljivem zadnjem ovinku, v katerem sta z voznikom Milanom Žanom že prepustila vodstvo Tars Starsu in Janku Sagaju, a nato v zadnjih metrih udarila nazaj. Tretje mesto je osvojil Udar's z mladim Jako Blažem.

Organizatorji so pokrbeli tudi za pester dodatni program. V dirki ponijev je slavila Karin Kepic s svojo Bebi, člani šentjerneske konjenice pa so se pomerili v nadvse zanimivi alki. Med trinajsterico udeležencev je zmagal Matic Gregorič.

FOTO (Boris Vranić): PACO RUI: Odlični petletnik Paco Rui je znova navdušil pred domačimi navijači.

Nazaj