Švedska: Arthur King do prve zmage, Frodo S drugi v V75 dirki

Za slovenskimi konji na skrajnem severu Evrope je nov sijajen vikend. Za to sta poskrbela Arthur King, ki je v četrtem nastopu dosegel svojo prvo karierno zmago, in Frodo S, ki je znova navdušil in slovenske ljubitelje kasaštva prepričal, da je prva slovenska zmaga v prestižnih preizkušnjah V75 vse bližje.

Arthur King, 4-letnik v lastništvu Andreja Pirca iz Postojne, je po četrtem, tretjem in drugem mestu dokazal, da dvig forme ni bil slučajen. V petek, 20. 11. 2020 je na hipodromu Kalmar z zelo zanesljivo predstavo presenetil favorite in z izvrstnim časom in osebnim rekordom 1:15,9 dosegel svojo prvo zmago. Voznik Peter Zadel, ki si kruh na Švedskem služi že od leta 2015, je povedal, da sta bila s trenerjem Ricardom Bianchijem z Arthurjevo formo zelo zadovoljna, sploh v zadnjih nekaj sto metrih pa je dokazal velik potencial. Zadnjih tisoč metrov je namreč zlahka pretekel v let dobri minuti in 12 sekund. Arthur King ima tako po le štirih dirkah že več kot 5000 evrov zaslužka.

Video

Še večji uspeh pa je v soboto v Malmöju na hipodromu Jägersro dosegel Frodo S. S svojim trenerjem, švedsko legendo Björnom Goopom v sedežu je namreč dosegel izvrstno drugo mesto v prestižni dirki V75, kar je najboljša uvrstitev kakšnega konja slovenske reje v teh vrstah preizkušenj. S tem je še popravil tretje mesto, ki ga je le šest dni prej dosegel prav tako v dirki V75. Frodo je dirko kljub dežju in razmočeni stezi končal s sijajnim časom 1:13,2, kar je drugi najboljši slovenski čas na srednjo distanco. Slovenski rekord pripada prav Frodu in sicer 1:12,6. 

Goop je po dirki dejal, da je z nastopom Froda zelo zadovoljen, da je bila to njegova najboljša dirka. O tem, kdaj bo znova nastopil, ni želel ugibati.

Nagrada več kot 5000 evrov je Frodov življenjski izkupiček že močno približala 50.000 evrom, s čimer počasi že začenja ogrožati »najbogatejšega« slovenskega kasača vseh časov Interja, ki je zbral 62.178 evrov. Pred njim sta le še Jasin GL z dobrimi 53.000 evri in Den MS, ki je zaslužil 49.280 evrov, Frodu pa do tega manjka še manj kot tisoč evrov.

Video

Nazaj