Prvo mesto na Razstavi enoletnikov 2020 osvojila July TP

6. razstava enoletnikov, ki utrjuje svojo stalnost v kasaški sezoni in tako že postaja tradicionalno vsakoletno srečanje rejcev in njihovih enoletnikov, se je znova odvila na hipodromu v Ljutomeru.
Čudovito vreme je privabilo številne obiskovalce, rejci iz celotne Slovenije pa so predstavili 18 naraščajnikov.
Naslov najlepše je letos osvojila July MP, vzrejena v hlevu Mira Pirca in v lasti njegove hčerke Nine Zorko. Enoketnica z impozantnim pedigrejem (je namreč potomka slovitega Varenneja in Joy Love, ki je mati zmagovalca lanskega derbija Jimpeto Joyja) je s svojo eleganco in lahkotnimi hodi prepričala strokovno komisijo.
Drugo mesto je pripadlo Ringu II, katerega lastnik in rejec je Franc Cimerman. Ringo je potomec švedskega plemenjaka Mob Muscla in ljutomerske kobile Rebeke II ter tako predstavnik starega ljutomerskega rodu Rosemary.
Na tretje mesto se je uvrstila Lil Uzi rejca in lastnika Vlada Žnidariča. Lil Uzi je predstavnica najštevilčnejšega ljutomerskega rodu Lepke, njen oče je ameriški žrebec Banker Hall, mama pa serijska nekdanja šampionka kasaških stez Lil Kim.
Na splošno je strokovna komisija izredno pohvalila delo rejcev, saj so vsi enoletniki izgledali zelo dobro in razlike med ocenami, sploh pri prvih treh, so bile zelo majhne. Izrazila je veselje ob srečanju spet naslednje leto, ko se bo ponovno zbrala druščina mladih nadobudnih kasačev, ko se nam bodo predstavila letos rojena žrebeta, torej generacija 2020.

Nazaj