Alana in Darja Antolin sta zmagovalki državnega prvenstva 2-letnikov

Darja Antolin ter kasaški družini Jureš in Antolin se danes veselita enega največjih uspehov v karieri. Po zmagi Apofisa v državnem prvenstvu 3-letnikov leta 2006 je to za družino Jureš druga velika rejska lovorika.
Alana in Darja sta v edinem dosedanjem letošnjem štartu zasedli tretje mesto, danes pa sta v državnem prvenstvu prikazali sijajno predstavo, saj sta na težki in razmočeni ljutomerski stezi nadzorovali dogajanje vse od štarta do cilja.
S kilometrskim časom, težkim razmeram primernem, 1:25,9, je Darja postala šele druga ženska z zmago v prvenstvu 2-letnikov po Alenki Sušnik (danes Pirc) z Nordland Fonzijem leta 2005.
Letos se je tako prvič zgodilo, da sta kar dve od petih rejskih dirk osvojili ženski voznici, potem ko je septembra derbi osvojila Jerca z Darjo T. Dolinšek.
Za plemenskega žrebca Impeto Grifa je to drugo slavje med najmlajšimi, potem ko je lovoriko osvojila leta 2019 Limpeto Luna.
Kasaški klub Ljutomer s tem nadaljuje neverjetno serijo neporaženosti v prvenstvih dveletnikov, saj so jih osvojili že 13 zapored oziroma vsa od leta 2010 naprej. Zadnja zmagovalka iz drugih klubov je bila daljnega leta 2009 Denita BJ.
Alani, Darji, družinama Antolin in Jureš, iskrene čestitke!

Nazaj