DON SAXO DO ZMAGE V TRSTU, FRODO S IZENAČIL DRŽAVNI REKORD

Frodo S v enem izmed svojih lanskih nastopov.

Za slovenskimi konji je odličen teden na tujih hipodromih. Pričel ga je Don Saxo, ki je zmagal v Trstu, zaključil pa Frodo S, ki je v V75 dirki izenačil lastni državni rekord na srednjo distanco. Tretje mesto sta v Italiji zabeležili tudi triletna Anabella in petletna Analin.

Slovenski konji so bili pretekli teden precej dejavni po evropskih ovalih. Za začetek je v torek svojo prvo letošnjo zmago v prvem nastopu dosegel Don Saxo (Saxo de Vandel – Dinka), ki je s svojim trenerjem v sulkiju Jankom Sagajem suvereno “štart-cilj” pripeljal v času 1:17,6 na kratko distanco. V isti dirki je Michelle dosegla 4. mesto, Zarja Jam pa 5.

Video dirke

Janko je isti dan nastopi še s Tars Starsem, naslednji dan pa se odpravil v Padovo z derbi zmagovalcem Mauglijem in letošnjim derbistom Marionom Markom. Žal z njimi ni uspel poseči po nagrajenih mestih. Je pa zato nov odličen rezultat postavila verjetno najboljša triletna kobila slovenske reje v tem trenutku Anabella (Onore dei Sogni – Atokris du Goutier), ki je z voznikom Robertom Totarom v cilj pritekla kot tretja s časom 1:19,5.

V soboto se na švedskem hipodromu Bergsaker v V75 dirki nastopil tudi naš Frodo S (Uniclove – Fijona). Trener in voznik Björn Goop tako po uspešnem začetku sezone in uvodni zmagi ni čakal dolgo, preden je slovenskega kasaškega konja leta 2020 prijavil v elitno serijo V75 dirk ter ga preizkusil v izredno močni konkurenci. Frodo S ni razočaral in je 2 3. mestom za družino Slana pritekel novih 32.000 švedskih kron nagrade (dobrih3000 evrov). Da se Frodo S znova dviga je potrdil tudi iztečeni čas, saj je Frodo izanačil svoj rekord na srednjo distanco s časom 1:12,6. To je seveda tudi slovenski rekord.

Frodov sobotni uspeh pa je dopolnila tudi njegova polsestra Analin (Uniclove – Aelandra Vita), ki je v Trevisu z odličnim časom 1:15,3 in voznikom Paolom Scamardello dosegla 3. mesto.

Vsem iskreno čestitamo!

Nazaj