Info

Maxi Lion

Zadnje dni smo preko medijev spremljali žalostno zgodbo konja Maxija, kot so ga poimenovali na televiziji. Gre za bivšega kasača s polnim imenom Maxi Lion, ki smo ga na naših hipodromih spremljali do leta 2003. Maxi Lion je bil tekom svoje kratke kariere deležen primerne skrbi in ljubezni, žal pa je v zadnjih letih, dolgo po končani karieri, pristal v napačnih rokah. Včeraj se je dokončno poslovil.

Kot krovna organizacija za področje kasaštva, se čutimo odgovorni podati svoje mnenje (čeprav je Maxi »zapustil naše kroge« že davnega leta 2003) zato smo pretekli teden na medije naslovili spodnji dopis. Ostro obsojamo zadnjega lastnika tega konja in hkrati vse tiste, ki za svoje živali ne poskrbijo in morajo svoje življenje končati na tako grozljiv način.

Šesterica v boj za rejsko lovoriko Jesenski kriterij

Zadnjo rejsko dirko sezone 2021 - Jesenski kriterij - bo gostil hipodrom Stožice. Čeprav je vplačilo za dolgoprogaško preizkušnjo opravilo 9 lastnikov, se je za prijavo odločilo le šest izmed njih. Kljub temu kvaliteta nastopajočih ostaja visoka, saj bomo videli na štartu aktualno zmagovalko, nekdanjega konja leta, pa tudi nekaj mlajših upov slovenske kasaške scene.

Prvakinja naraščajnikov postala Bura

V Ljutomeru so priredili še zadnje prleške dirke letošnje sezone.

Osrednja točka pa državno prvenstvo za najmlajše, dveletne konje. V dvoboju dveh varovank trenerja Marka Slaviča je bila boljša Bura na vajetih Mitje Slaviča.

Spominsko dirko Ludvika Slaviča st. je v Ljubljano odnesel triletni Mon Ami Peški z Ajdo Gorenc, v dirki Gimnazije Ljutomer pa je šesto zmago sezone pritekel Fjori. Prvo zmago kariere je dosegel Marko Mesarič.

Celoten članek najdete na povezavi Konj magazin

PRIHAJAJOČE DIRKE

Trenutno ni dogodkov.