Anabella za las ob prvo zmago slovenskih dveletnikov v Italiji

Dveletna rjavka trenerja in voznika Marka Slaviča, vzrejena v hlevu žal že pokojnega Vlada Plohla, je na tržaškem hipodromu Montebello za las ostala brez prve zmage na italijanskih tleh. To bi bila tudi prva zmaga kakšnega dveletnika slovenskega registra na italijanskih stezah. Na razmočeni progi je dosegla čas 1:20,8.

Posnetek

Seveda je deževni tekmovalni dan minil ob spremljavi kopice drugih slovenskih nastopov. Drugega mesta so se razveselili tudi bratje Jan. Njihovo kobilo je namreč na 'drugo stopničko' pripeljal italijanski voznik Manuel Pistone, v isti dirko pa je na četrtem mestu pristal Žarko Debelak s svojo kobilo Valez.

Četrto mesto je zabeležil tudi Don Saxo iz hleva Sagajevih, ki je tako po dolgi sezoni, v kateri nikoli ni zgrešil uvrstitve med prve tri, tokrat prvič ostal brez stopničk. Še tretje četrto mesto za slovenske lastnike pa je pritekla kobila Tamerice s Fernandom Pisacanejem v zadnji dirki, kjer so kar štirje konji slovenskega registra dirko končali z galopom.

Je pa zato za novo, že neverjetno 12 zmago v letošnjem, od vseh ukrepov in odpovedi nenavadnem letu, poskrbel Take Me Home iz hleva Zvonka Osterca. S svojim stalnim voznikom na italijanskih hipodromih Paolom Scamardello sta kljub hendikepu druge vrste konkurenco deklasirala v Bologni. Čas: 1:16,0.

Posnetek

Nazaj