Janko Sagaj in Maugli velika zmagovalca derbija

V Ljutomeru se je v nedeljo odvil XXX. slovenski kasaški derbi. Večjih presenečenj nismo doživeli, vsi favoriti in tihi favoriti so namreč dirko končali v ospredju. Zmaga je pripadla Maugliju in Janku Sagaju, ki je tako v mozaik svoje bogate kariere dodal še zadnji košček, ki je manjkal, lovorjev venec. Drugo mesto je osvojila Analin z italijanskim voznikom Paolom Scamardello, tretji pa je bil Don Saxo z Jožetom Sagajem mlajšim.

Za družino Sagaj bo letošnji derbi ostal v večnem spominu, saj jim je uspelo nepredstavljivo. Prav vsi trije uvrščeni konji na stopničkah so bili vzrejeni v njihovem hlevu v Ključarovcih. Drugouvrščeno Analin so sicer prodali družini Šantl iz Bolehnečicev, Maugli in Don Saxo pa sta še vedno v njihovi lasti oziroma formalno tečeta za njihovo društvo Ekipa SKP.

Janko Sagaj je tako dopolnil tudi družinsko zbirko zmag v derbiju, saj sta slovenski derbi osvojila že njegov oče Jože (z Durasom leta 1992) in brat Jože mlajši (z Luther Kingom leta 2016).

Na četrto mesto je prikasala Denisa (Peter Zadel ml.), peta je bila Briljantina Peška (Marko Gorenc), šesta pa Lady Princess (Rene Hanžekovič). Preostali so za zmagovalcem zaostali več kot 10 sekund in bili distancirani ali pa dirke niso končali.

Posnetek dirke

 

Nazaj