Dear Abby in Viktor Dolinšek osvojila naslov v Državnem prvenstvu 3-letnikov

Dear Abby in Viktor Dolinšek osvojila naslov v Državnem prvenstvu 3-letnikov

Državno prvenstvo triletnikov je postreglo z razburljivo dirko in znova dokazalo, kako nepredvidljivo je lahko kasaštvo. Zmaga je odšla v roke Dear Abby in Viktorja Dolinška, ki sta prikazala sijajno predstavo in se veselila sploh prve karierne zmage. Na drugo mesto je pritekel Prime MS (Marko Slavič), tretji pa je bil presenetljivo Figer AS (Simon Slavič). Eden glavnih favoritov Leonardo Dream je zagalopiral v ciljni ravnini.

Dear Abby je tako ponovila uspeh svojega brata Didierja Bleuja, ki je leta 2017 osvojil prvenstvo 3-letnikov v Ljutomeru, takrat je v sulkiju sedela Darja Trontelj Dolinšek, sicer rejka, lastnica in trenerka Dear Abby. Za Viktorja Dolinška je to prva rejska zmaga v karieri.

Take Me Home zanesljivo opravil s konkurenco v Ljubljanski milji

Druga velika preizkušnja dneva je bila mednarodna dirka Ljubljanska milja. Dobil jo je italijanski kasač Take Me Home na vajetih Jožeta Sagaja mlajšega. Take Me Home iz hleva Kobilarne OZT je tako osvojil že svojo neverjetno deseto zmago v letošnji sezoni. Za voznika Sagaja je to druga zmaga v prestižni dirki, saj je slavil že pred tremi leti z Luther Kingom, trener Zvonko Osterc pa je Ljubljansko miljo osvojil prvič.

Na drugo mesto se je na silovit finiš znova, isto kot lani, prebila Jonna Go (Roman Jerovšek), ki tako več kot očitno stopnjuje svojo formo. Tretja je bila letos spet izvrstna Vittorina Jet (Dušan Zorko).

Fjori suveren v veliki nagradi Ljutomerskega kasača

V tretji izvedbi velike nagrade Ljubljane za pokal ljutomerskega kasača je slavil 5-letni Fjori na vajetih Saše Seršena. Fjori je tako v šele desetem nastopu kariere zabeležil še šesto zmago. To je njegova tretja večja lovorika po zmagi v prvenstvu 2-letnikov in lanskem prvem mestu v finalu krožne dirke 4-letnikov.

Na drugem mestu je končal letos trikrat prvi in tretji v derbiju Don Saxo (Janko Sagaj), na tretjem mestu pa je znova, kot že predlani, končal Luxus (Alen Luzar). Slednji je bil tretji že spomladi v dirki za pokal mesta Ljubljane, odlično pa je nastopil tudi na zadnji dirki v Ljutomeru, tako da uvrstitev na stopničke ni pretirano presenetljiva.

Nazaj