Slovenske zmage v tujini še kar dežujejo: Tars Stars prvi v Padovi

Za Ekipo S.K.P. in trenerjem Jankom Sagajem je sanjska sezona, ki ji ni videti konca. Tokrat se je namreč s svojima varovancema Tars Starsem in Don Saxojem podal v Padovi, od koder se vrača z zmago in drugim mestom.

Tars Stars pri devetih letih ne kaže popuščanja. V močni mednarodni konkurenci 12 kasačev je s časom 1:17,3 na 1640 metrski distanci slavil v Padovi. Njegov uspeh je dopolnil hlevski kolega Don Saxo, letos tretji v derbiju, ki je v zadnji točki sporeda zabeležil drugo mesto. 4-letnik je ob tem izkasal odličen kilometrski čas 1:17,3 na 2040 metrov! S tem je kar za sekundo in pol izboljšal svoj osebni rekord. Oba je vozil najboljši voznik lanske sezone Janko Sagaj, za ta naziv pa se letos znova bori s svojim bratom Jožetom.

Že v torek je plejada slovenskih konj ob odsotnosti tekmovanj zaradi epidemije v Sloveniji 'napadla' tržaški Montebello. Najbolj se je izkazal mladi Blaž Jan s kobilo Dar La Noto, saj je v številni konkurenci kljub slabi štartni poziciji v drugi vrsti osvojil drugo mesto. Slovenske uspehe sta dopolnili Michelle (Darja T. Dolinšek) in Briljantina Peška (Marko Gorenc) s četrtim mesto, Rio Flora (Marko Gorenc) pa je osvojila peto mesto.

Nazaj